Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Future NBA Stars : Blake Griffin


 
         Εκεί που όλοι ασχολούνται με τον Kobe και τον Lebron, a new star is rising που λένε και οι αμερικάνοι. Μιλάμε φυσικά για τον Blake Griffin των Los Angeles Clippers. Πολλοί θα πείτε το έχουμε δει το σκηνικό ξανά,όταν το 2007 λέγαμε τα ίδια για έναν άλλο παίκτη... τον Greg Oden.
   Να φρεσκάρω λίγο την ιστορία (ως τώρα) του συμπαθέστατου Oden. Το 2007 λοιπόν , επιλέχθηκε απο τους Portland trail Blazers στο #1 του ετήσιου αμερικάνικου draft pick. Απο τις 14 σεπτεμβριου 2007 αρχίζουν τα βάσανα.Χειρουργείο - αποθεραπεία - προπόνηση - ελαχιστα παιχνίδια και φτού και απ΄την αρχή.Εχει κάνει πολλές επεμβάσεις και μάλιστα τον τελευταίο καιρό ανακοινώθηκε οτι θα κάνει άλλη μια.Μεγάλος παίκτης,μεγάλη ατυχία ( οι Blazers το φυσάνε και δεν κρυώνει καθώς στο #2 επιλέχθηκε απο τους τότε Seattle Supersonics, o Kevin Durant !).Ελπίζουμε να επιστρέψει και να δούμε πια τι μπορεί να κάνει σαν παίκτης χωρίς προβλήματα τραυματισμών.
   Ο Blake Griffin λοιπόν επιλέχθηκε το 2009 απο τους Los Angeles Clippers στο #1 draft pick.Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ο Griffin τραυματίζεται στο αριστερό γόνατο.Γόνατο ακούσαν όλοι και αμέσως φοβηθήκαν οτι θα γίνει ακριβώς οτι έγινε και με τον Oden.Είχαν κρυφή ελπίδα πως ήταν απλά επιπόλαιος ο τραυματισμός όμως ήρθε το 2010 οπου ανακοινώθηκε οτι θα πρέπει να μπεί στο χειρουργείο. Για τους Clippers έπεσε σαν κεραμίδα , ομοίως και στους φίλαθλους. " Μα τι ατυχία και αυτή,γιατί σε μας?",έλεγαν όλοι στο Los Angeles.
   Πέρασε ο καιρός και το καλοκαίρι είχαν την ελπίδα οτι θα φέρναν στο L.A. τον Lebron.Πέρασε καιρός και ήταν όλοι σε αναμμένα κάρβουνα...Πάντα,ενώ είχαν ξεγράψει τον Griffin...ο οποίος συνέχιζε τις αποθεραπείες και προπονούταν πολύ σκληρά για να επανέλθει.Έπειτα,φτύσιμο τους περίμενε και απο τον Lebron ο οποίος πήγε να φτιάξει τους big three με τον Bosh & Wade.
   "Εντάξει, ουτε ο Lebron ήρθε , ουτε έχουμε κανένα super star τύπου Lebron " ,έλεγαν όλοι και ήταν φανερό οτι είχαν ξεγραμμένο τον Blake Griffin. Και όλα αυτά ενώ οι Clippers μπορούσαν να επιλέξουν όποιον παικτη ήθελαν μεταξύ αυτών και τον Tyreke Evans ο οποίος βγάζει μάτια στο Sacramento. Deja Vu ? 
    Η σεζον 2010 - 2011 ξεκίνησε και somthing amazing happened. Blake Griffin is back, and hungry!!! Θα αφήσω έξω το γεγονός οτι κάνει πλάκα με τους αντιπάλους του (αυτό θα το δείτε στα βίντεο) και οτι μάλλον κάνει άλμα στο άλμα,και απλά θα ευχηθώ να δούμε πολλά περισσότερα απο όσα μας υπόσχεται ο 21 μόλις ετών παικταράς.Και να μην έχει κανέναν σοβαρό τραυματισμό. Μερικά απο τα κατορθώματα του είναι αυτά : 

Με τη Νεα Υορκη :


Μερικές ... πτήσεις...







Και το Workout : MUST WATCH!!!



2 σχόλια:

  1. Θα διαφωνήσω στην ταχύτητα με την οποία χαρακτηρίστηκε παικταράς. Αναμφισβήτητα είναι αθλητής, με στοιχεία τα οποία ελάχιστοι διαθέτουν σε τέτοια ηλικία. Αν δεν βελτιώσει το mid-range παιχνίδι του τα επόμενα χρόνια θα έχει πρόβλημα απέναντι στα double-team και γενικότερα στις match-up άμυνες με αλληλοβοήθειες (άλλη συζήτηση για το αν θα βλέπουμε τέτοια πράγματα στο NBA). Είναι μεγάλο ταλέντο και έχει περιθώρια βελτίωσης αλλά από dunkers άλλο τίποτα στη λίγκα. Πρέπει να παραδεχτώ όμως πως τον τελευταίο μήνα που τον παρακολουθώ με έχει τρελάνει και μένα.

    Και ένα θέμα που πολλοί στο NBA θέλουν να μην αγγίζουν: μεγάλος παίκτης είναι ο clutch-player. Αυτός που θα πάρει τη μπάλα όταν καίει και θα την βάλει στο πλεκτό. Εκείνος που στα παιχνίδια των play-offs θα πάρει την ομάδα απ΄το χεράκι.

    Καλή αρχή παιδιά και καλή συνέχεια!! Από σήμερα σας (παρ)ακολουθώ και μέσω rss για να μην χάνω άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε κατ'αρχάς για το σχόλιο σου.Είναι και το πρώτο εξ'άλλου.Θα συμφωνήσω απόλυτα σε αυτά που λες.Τον χαρακτήρισα παικταρά τόσο γρήγορα εξ'αιτίας του ενθουσιασμού.Και γενικά μου φαίνεται πολύ καλός αθλητής με τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Το θέμα είναι πώς θα αξιοποιήσει στο έπακρο τα προσόντα του.Για μένα θέλει ακόμα πολύ βελτίωση.Στο στατικό και ειδικά στο μή στατικό σουτ,βελτίωση στην τρίπλα (οχι οτι την χρειάζεται ένας παίκτης ύψους 2.08 τόσο πολύ) και στις κλασσικές κινήσεις ψηλού forward - center.Αν τα βελτιώσει αυτά τότε αυτόματα ανεβαίνει στο επίπεδο των ολοκληρωμένων παικτών.Να σου θυμήσω πως και ο Lebron όταν πρωτοεμφανίστηκε σούταρε στο γάμο του καραγκιόζη αλλά με σκληρή δουλειά το βελτίωσε θεαματικά.Ας ελπίσουμε και ο Griffin να δουλέψει πολύ για να δούμε πολλά περισσότερα.Θα χαρούμε πολύ να ξαναδιαβάσουμε σχόλιο σου και σε ευχαριστούμε για την υποστήριξη σου.Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή